Scroll to top

Start Dutch Blockchain Network


No comments

De start van Dutch Blockchain Network (DBN)

De kans is groot dat je in het nieuws al iets over bitcoin hebt gelezen of het er met bekenden over hebt gehad. Zo schreven het NRC, NOS en FD al over de (waan)zin van bitcoin. Bitcoin is de eerste cryptovaluta gemaakt door middel van blockchaintechnologie, maar er zijn er veel meer. Waar men eerst alleen nog bekend was met het fenomeen bitcoin, wordt de onderliggende technologie – blockchain – ook steeds bekender.

Als zes enthousiaste, net afgestudeerde studenten, merkten we dat er behoefte was aan een community gericht op blockchain. Wat startte als een kleine Whatsapp groep is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze community die met de dag sneller groeit. Met Dutch Blockchain Network (DBN) willen we de grootste community worden van Nederland die mensen geïnteresseerd in blockchain met elkaar verbindt. In de community wordt kennis uitgewisseld, connecties gemaakt en worden initiatieven gestart om blockchain begrijpelijk en toegankelijk te maken voor iedereen in Nederland. Door middel van een actief Slack kanaal blijven we continu met elkaar in contact. Slack is een (web)app om te communiceren binnen teams in verschillende categorieën. Het is gratis te gebruiken en het heeft desktop apps en mobiele apps. Middels de knop hieronder kun je een uitnodiging krijgen voor DBN:

0 / 183

Via onze website bieden we ook een platform voor bloggers om inzichten te verspreiden. Ben jij geïnteresseerd om te bloggen? Meld je dan aan voor onze Slack en dan spreken we je daar! Net als het als blockchain willen we bij DBN ook het decentrale karakter behouden: iedereen kan input leveren en samen besluiten we de richting. Het doel van DBN is om kennis uit te wisselen over blockchain, mensen met elkaar verbinden door bijvoorbeeld meetups, blogs over blockchain om het begrijpelijk en toegankelijk te maken voor iedereen. Bovendien is er altijd ruimte voor initiatieven vanuit het netwerk. Help mee blockchain groot en toegankelijk te maken in Nederland door onderdeel te worden van Dutch Blockchain Network!

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.